mardi 5 novembre 2013

Chec cu masline, jambon, si parmezan ( cake aux olives, au jambon et au fromage)


Buna seara , bine v-am regasit!



Sper ca ati inceput saptamana cu entuziasm :)

As dori sa va incat papilele gustative cu o noua reteta , si anume checul cu masline , jambon , si parmezan.

Acest chec se poate servi ca si un aperitiv inainte de masa

Pentru a intelege mai bine, francezii incep sa manance de seara pe la ora 20 , se incepe cu un aperitiv format din diverse gustari ca si acest chec , alune , migdale , etc ) , apoi  urmeaza primul fel de mancare ( l'entrée) , al doilea fel de mancare ; platoul cu branza  si desertul .

Pentru fiecare etapa o sa public mai multe retete :)

Sa incepem cu acest chec delicios:

Ingrediente : pentru un chec de 6 persoane

  • 100 g de parmezan
  • 50 g de masline verzi
  • 4 felii de jambon
  • 4 linguri mari de ului de masline
  • 6 linguri mari din vin alb
  • 4 oua
  • 250 g de faina
  • 1 plic de drojdie
  • Piper dupa gust 


Preparare

  1. Cuptorul trebui incalzit la 180 de  grade 
  2. Se taie jambonul si parmezanul in cuburi mici
  3. Intr-un castron se amesteca faina + drojdia + ouale + uleiul+ vinul alb + piper, si se amesteca totul
  4. Se adauga parmezanul + jambonul + maslinele  si se amesteca



Rasturnati amestecul intr-o tava de chec , si lasati  la cuptor 50 de minute



Pofta buna !
























Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire