Buna seara , bine v-am regasit!
Sper ca ati inceput saptamana cu entuziasm :)
As dori sa va incat papilele gustative cu o noua reteta , si anume checul cu masline , jambon , si parmezan.
Acest chec se poate servi ca si un aperitiv inainte de masa
Pentru a intelege mai bine, francezii incep sa manance de seara pe la ora 20 , se incepe cu un aperitiv format din diverse gustari ca si acest chec , alune , migdale , etc ) , apoi urmeaza primul fel de mancare ( l'entrée) , al doilea fel de mancare ; platoul cu branza si desertul .
Pentru fiecare etapa o sa public mai multe retete :)
Sa incepem cu acest chec delicios:
Ingrediente : pentru un chec de 6 persoane
- 100 g de parmezan
- 50 g de masline verzi
- 4 felii de jambon
- 4 linguri mari de ului de masline
- 6 linguri mari din vin alb
- 4 oua
- 250 g de faina
- 1 plic de drojdie
- Piper dupa gust
Preparare
- Cuptorul trebui incalzit la 180 de grade
- Se taie jambonul si parmezanul in cuburi mici
- Intr-un castron se amesteca faina + drojdia + ouale + uleiul+ vinul alb + piper, si se amesteca totul
- Se adauga parmezanul + jambonul + maslinele si se amesteca
Rasturnati amestecul intr-o tava de chec , si lasati la cuptor 50 de minute
Pofta buna !
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire