samedi 9 novembre 2013

Retetele de sambata seara cu Bertrand Viel


Buna seara tuturor ,

In aceasta seara Bertrand a pregatit pentru voi  doua retete :

Pentru prima reteta o sa avem nevoie de:

Ingrediente : pentru 4 persoane avem nevoie de :

  • 6 cotlete de porc 
  • O lingura de miere 
  • 3 catei de usturoi
  • Sucul unei lamai
  • Un ardei rosu 
  • 2 cepe rosii
  • Sos soja ( 10 cl)
  • Sare 
  • Piper
  • Coriandu

Preparare:

  • Se taie carnea in cuburi 
  • Se adauga peste carne miere + 3 catei usturoi+ sucul unei lamai + ardei rosu ( taiat cubulete) + 10 cl sos soja + doua cepe + sare + piper+ coriandu 
  • Se lasa o ora la frigider 



Garnitura : cartofi
  • Se fierb cartofii
  • Se taie in patru 
  • Se aseaza intr-o tava cu ulei , patrunjel si se aseaza la cuptor 



Carnea se scoate de la frigider si se aseaza intr_o tigaie cu putin ulei de masline , pentru preparare.

Desertul : Flan entier 

Ingrediente: 

  • 1 cutie si jumatate de lapte concentrat fara zahar 
  • 1 cutie de lapte concentrat cu zahar 
  • 3 oua
  • 100 g nuca de cocos
  • caramel

Preparare :

  • Se rastoarna intr-un castron toate ingredientele si se amestec cu telul
  • Se aseaza un strat de caramel pe fundul vasului , care va merge la cuptor 
  • Se rastoarna amestecul , si se aseaza la cuptor in bain marie , timp de 45 de minute , la 180 de grade 
  • Se lasa la racit si se rastoarna intr-o farfurie cu partea caramelizata in sus








Pentru primul fel de mancare ( l'entrée) am pregatit morcov ras cu 2 tipuri de pateu de tara






Si acum trebuie sa plec , au ajuns invitatii  :)


Pofta buna va dorim !





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire